Info‎ > ‎2016‎ > ‎

2016-12-04, ÄFF:s historieprojekt i land

ÄFF:s historieprojekt i land
Nu finns boken ute till försäljning!
Älgö - en skärgårdspärla
Intresset var stort när boken ”Älgö - en skärgårdspärla” släpptes den 26 november. Närmast i bild till höger syns Gunnar Wiström, elfte generationens älgöbo och vars familjs färgstarka historia på Älgö finns skildrad i boken.

Med glädje kan vi meddela att historieboken om Älgö, ”Älgö – en skärgårdspärla”, nu kommit ut. 319 sidor inrymmande såväl inspirerande historiska fakta som en god portion nostalgi samt senare tiders förhållanden. Allt paketerat i en vacker bok innehållande 450 bilder, fotografier samt illustrationer.
Bokens utsläpp firades i Grünewaldvillan lördagen den 26 november under värdskap av dess redaktionsgrupp Liliane Björklund, Staffan Waerndt, Ulla Aulenius och Yvonne Sabel. Vi var många som minglade och hälsade på varandra och med stort intresse lyssnade på redaktionsgruppens beskrivningar av händelser som inträffat på vår vackra skärgårdsö sedan trettonhundratalet till våra dagar. Allt medan bokens samtliga bilder visades upp i stort format på väggen framför oss. Beskrivningar och bilder som nu finns insamlade mellan bokens pärmar och som mannar till läsning nu när juletiden närmar sig!
Är du frestad att ta del av Älgös historia i bokformat kontakta gärna redaktionsgruppen. Till förmånspris kan du beställa boken genom följande e-postkontakter:
Ulla Aulenius, Älgö tfn: 073-314 48 68, e-postadress: uaspost@gmail.com
Stafffaan Waerndt, Älgö, tfn: 072-251 56 22, e-postadress: staffanwaerndt@live.se 
Liliane Björklund, Saltsjöbaden, tfn: 073-834 57 70, e-postadress: liliane.björklund@gmail.com
Yvonne Sabel, Tyresö, tfn: 073-978 28 78, e-postadress: sabel.yvonne@gmail.com 
Historieboken är ett resultat av flera års faktainsamlingar och möten mellan älgöbor inom ramen för verksamheten i den inom Älgö Fastighetsägareförening självständigt verkande Historiegruppen/Älgö Historiegrupp.

Älgö den 4 december 2016

Carin Brand. Ordf.
Älgö Fastighetsägareförening (ÄFF)